РУКОМЕТАШИЦЕ НА ВИСИНИ ЗАДАТКА

У сезони 2023/24 Жрк „Темерин“ је забележио одличне резултате. У сезону смо ушли са
4 такмичарске екипе. Девојчице до 12. година које су се први пут такмичиле у великом рукомету успешно су дебитовале. Са клупе их је предводио тренер Зоран Шкавић. У првом делу такмичења
по групама нисмо успели да изборимо пласман у Супер лигу Војводине али смо
такмичење наставили у Првој лиги Војводине. Девојчице су, како тренер наводи, из
дана у дан напредовале и на крају такмичења у Првој лиги Војводине стигли су до саме
завршнице и заузеле високо друго место. Кадеткиње девојке до 16. година су за циљ имале пласман на државно првенство међу 12 најбољих у Србији. Са клупе су их предводили тренери Јован Рисовић и Зоран Шкавић. У првом делу такмичења по групама изборен је пласман међу 4 најбоље у Војводини и аутоматски пласман на државно првенство. На државном првенству одржаном у Прокупљу уз низ пехова недостајало је и среће за бољи пласман.

Темерин 2 као друга сениорска -развојна екипа. Наше кадеткиње су се ове године кроз Другу лигу Војводине развијале и припремале за сениорски рукомет. Циљ је био да се само такмичимо и напредујемо и стичемо потребно искуство. На крају такмичења екипа је направила изненађење и освојила убедљиво 1. место и пласман у Прву лигу Војводине. Наш сениорски тим у Супер Б лиги Србије је остварио циљ који је на почетку сезоне постављен. Средина табеле 7. место за наше девојке. Кроз сезону смо имали много успона и падова. Повреде су нас спречиле да остваримо боље резултате. Обезбеђена је и наредне сезоне Супер Б лига Србије, тако да ће навијачи у Темерину опет моћи да гледају квалитетан рукомет.
У нашој школи мини рукомета радили су Тара Ђилас, Тамара Васиљевић и Маријана
Зец као тренери. Поред сениорског тима који броји 16 играчица , у овој сезони имали
смо око 60 играчица млађих категорија.
Традиција да из Темерина увек имамо играчице у репрезентацији је настављена.
Јуниорка Невена Радић светско првенство Македонија, док је Ана Петровић због
повреде пропустила такмичење. Кадеткиња Сара Дринић светско првенство у Кини. Пионирке Дуња Човић, Јана Станић, Ања Раковић…..

НАПРЕД ТЕМЕРИН…..

Јован Рисовић

Leave a Response