Андраш Орос најмлађи јуниорски двоструки првак Србије у историји

Нешто више од 90 јуниора и јуниорки наступало је на појединачном првенству Србије чији је домаћин 6. марта био Бечеј.
Погоршавање ситуације са коронавирусом у Србији забринуло нас је за судбину државног првенства које је лако могло бити одложено или отказано. Срећом, то се није десило, а сви присутни у Бечеју били су одговорни и придржавали се мера.
Победник у мушкој конкуренцији је млади Андраш Орос члан СТК Темерин-Ферокоопа, титулу у појединачном делу Андраш Орос освојио је победом у финалу над Душаном Везмаром из вршачког Милленијума. Двојица играча успела су да у полуфиналу елиминишу Ђорђа Петровића из нишког Железничара и Јована Јоцкова из Новог Сада, који су морали да се задовоље деобом трећег места.
Управо су Орос и Везмар блистали и када су удружили снаге – у дублу. До трофеја темеринско-вршачки тандем стигао је победом над Петровићем и Јоцковим. Део подијума за трећепласиране заузели су Матија Шепа и Димитрије Јеликић (СТАК/Црвена звезда), као и Саша Јанковић и Петар Видић из зрењанинског Баната.
Злато у игри мешовитих парова припало је пару Новог Сада, Јовану Јоцкову и Радмили Томињак, док су наслов вицешампиона заслужили су Андраш Орос и Тамара Туркоње (Рапид). Бранислав Смиљковић из крушевачког Напада и Сара Радак из новосадске Паноније, уз Петра Видића из Баната и Реку Безег (Панонија) нашли су се на деоби трећег места.

Резултати осталих наших такмичара:

Пухача Младен
– Категорија појединачно: пласман међу 16
– Категорија парови: пласман међу 8
– Категорија мешовити парови: пласман међу 16

Варга Данијел
– Категорија појединачно: пласман међу 32
– Категорија парови: пласман међу 16
– Категорија мешовити парови: пласман међу 64

У част Андрашу у понедељак је приређен адекватан дочек организован од стране нашег клуба.

Leave a Response