Државно првенствo у рукомету за дечаке до 12 година

Државно првенствo у рукомету за дечаке до 12 година, дечаке рођене 2009.године и млађе, било је одржано од 27 до 29.маја 2022.године у Смедереву. Екипа ОРК Младост ТСК из Темерина, захваљујући освајањем 3.места у Војводини изборила је пласман на Државно првенство.

На такмичењу је учествовало 12 екипа из три региона Србије, које су биле распоређене у четири групе. Првог такмичарског дана наша екипа сусрела се са екипом Јуниора из Београда и забележила победу резултатом 21:11. У наредном дану такмичња, у борби за улазак у полуфинале, у веома неизвесној утакмици против домаће екипе РК Смедерева, бележимо једини пораз на туринру, и то резултатом 14:15.

У разигравању од 5. до 8.места, састајемо се са екипом РК Мокра Гора из Зубиног Потока коју побеђујемо резултатом 13:9. Овом победом улазимо у борбу за 5.место, које на крају и освајамо, против екипе РК Хајдук из Бешке коју побеђујемо резултатом 14:3.

Екипу ОРК Младост ТСК из Темерина су чинили:

Боснић Огњен (капитен), Миљановић Душан, Хорват Доминик, Вујић Стефан, Станков Игор, Радић Лазар, Неранџић Матеја, Челекетић Виктор, Миљановић Бошко, Цвејић Алекса, Мондовић Давид, Богојевић Вид, Обрадовић Тадија, Балатон Гојко, Пејаковић Милош, Лакић Александар и тренери Тороман Душко и Покрајац Душан.

Велику захвалност дугујемо Локалној самоуправи општине Темерин и Спортском савезу општине Темерин на финансијској помоћи око одласка наших дечака на ово првенство.

Leave a Response