Екипно Првенство Србије за кадете 2018/19 – Нови Сад

30.04.2019.године у Новом Саду у организацији СТК Академије је одржано екипно Првенство Србије у Стоном тенису за кадете.

Екипа СТК Темерина у саставу Орос Андраш мл.,Варга Данијел,Фабри Страхиња,Стојковић Вук и тренер екипе Орос Андраш је допутовала на ово такмичење као прваци Војводине.

На такмичењу је учествовало шест најбољих кадетских екипа Србије у овој сезони.

 

СТК Нови Сад

СТК Младост – Земун

СТК Напад – Крушевац

Стонотениска Академија Коцић – Земун

СТК Банат – Зрењанин

СТК Темерин

 

Пошто правила такмичења су таква, да ако се пријави шест или мање екипа игра се у систему „Свако са сваким“.Ово је много тежи пут до освајања титуле,због много више мечева који треба да се одиграју.

Тако је наша екипа кренула у борбу за титулу, прво са СТК Новим Садом.Екипа СТК Темерина је славила победом од 3-0 без изгубљеног сета.

У другој партији нас  је чекао по најавама најтежи противник.Шампиони Београдског региона СТАК-Земун. Озбиљним приступом игри није ништа препуштено случајности, савладана је Стонотениска Академија Коцић са максималним резултатом.Медаља је тада била обезбеђена.

У трећој партији је савладана екипа Младости из Земуна 3-0.

У четвртој партији тренер екипе је пружио шансу младом играчу Стојковићу па је тако савладана екипа Баната са 3-1.

Но ипак није ништа било одлучено све до задњег кола,пошто у задњем колу су састале две непоражене екипе СТК Темерин и СТК Напад – Крушевац.

У првом мечу финала Орос је максималним резултатом савладао Илића тако смо повели са 1-0.Но у другој партији Напад је изједначио на 1-1,Смиљковић је савладао Фабрија 3-1.Трећа јако битна партија је припала Темерину пошто је Варга савладао свог противника са 3-1.

Тачку на И је поставио Наш први рекет и најбољи играч турнира Орос Андраш ко је беспрекорном игром победио Смиљковића 3-1.

Тако је СТК Темерин постао Државни Првак.Славље је могло да почне.

 

 

Коначан Пласман:

1.СТК Темерин –Темерин

2.СТК Напад-Крушевац

3.СТК Младост – Земун

4.Стонотениска Академија Коцић-Земун

5.СТК Банат – Зренјанин

6.СТК Нови Сад

Leave a Response