Хуманитарно-меморијални турнир „Јован Гаџић“ у Бачком Јарку

Кошаркашки клуб „Младост“ из Бачког Јарка је први пут од оснивања организовао турнир хуманитарног карактера, у знак сећања на трагично настрадалог члана сениорског тима Јована Гаџића, из Госпођинаца.

Сав прикупљен новац од уплата је прослеђен нашој, драгој, Катарини Сатмари, којој је помоћ неопходна. Новац у износу од 30.000 дин. је уплаћен већ дан након одржаног турнира на рачун који нам је достављен.
Турнир се одржао у недељу, 22. августа 2021. године на терену ОШ „Славко Родић“. Учествовало је укупно 16 екипа које су биле подељене у 4 групе. До самог краја је дошла екипа „Tipex AS“, на челу са бившим играчем нашег клуба Мирославом Мацаном, те су заслужено и освојили трофеј намењен победнику. Друго место је припало екипи „Три шешира“, са садашњим тренером Грче Радошем, док су трећепласирани били момци из Бечеја, са истоименим називом тима.
Међу екипама су се нашле и девојчице из школе кошарке „Magic“, из Темерина, као и, мешовити, мушко-женски тим из Бачког Јарка. Ту су били и представници из Новог Сада, Ветерника, Бечеја, па чак и Оџака.
Сјајну баскет представу и лепо дружење на теренима је улепшало такмичење у шутирању тројки, у којој је победио члан јуниорског тима „Младост“ – Сергеј Карановић, који је као награду добио кошаркашку лопту.
Да напоменемо и да су награде биле за прва три места (пехар + медаље), као и велики, преносни, трофеј за освајача турнира.
Читава ова прича не би била испричана да није било организатора, на челу са председником клуба Јосиповић Драганом, тренерима Пилиповић Звонком и Пилиповић Душаном, као и спонзора турнира: „Д.О.О. Зорић“, ресторана „Код Шмеке“, „Троглав“, „Pericolo“, пицерије „Tiffany“ и домент „Карлаш“.
На крају, велико хвала месној заједници Бачки Јарак и општини Темерин на указаном поверењу и дозволи за организовање турнира.

Leave a Response