Извештај са светског првенства у каратеу

Од 12-14.октобра у главном граду Молдавије,Кишињеву одржано је 26. СКДУН Светско првенство и 11. СКДУН светски Кохаи куп за децу.У оквиру Шотокан карате репрезентације Србије карате клуб „Тао-С“ из Темерина је имао и свог представника.
Вајагић Санела наступала је као члан сениорске репрезентације у дисциплини кате у три категорије.

У категорији сениорке појединачно заузела је високо 2.место и тиме понела титулу вицешампиона света.У конкуренцији 16 сениорки,где је Србија имала своја 4 представника.

У категорији сениорке екипно кате,након разигравања са фантастичном екипом Румуније освојено је 3.место а тим је наступао у саставу Вајагић Санела,Богнич Елвира,Димитријевић Марија,Ивић Раденка.

У категорији сениорски микс тим,у веома јакој конкуренцији након разигравања са екипом веома уиграних Бугара освојено је 2.место,а екипа је наступила у саставу Вајагић Санела,Богнич Елвира,Ивановић Немања.

Ово је показатељ да се у нашем месту вежба квалитетан карате и да увек може да се напредује.Оно што нас очекује у наредном периоду до краја сезоне су куп Војводине и куп Србије и неколико пријатељских турнира као и организација нашег турнира „Тао гранд при 2018“ у децембру,а од међународних наступа, почињемо са припремама за Европско првенство које нас очекује почетком априла наредне године у Бару,Црна Гора.

 

Leave a Response