МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР ,, ВУКАШИН МАТИЈАШЕВИЋ ВУЛЕ,, 2018

У Недељу Господњу дана 23.09.2018. године са почетком у 15 часова у темеринској хали спортова одржан је први Меморијални Турнир ,, Вукашин Матијашевић Вуле ,, у баскету 3 на 3″ који је организовало удружење навијача Tемеринске Делије уз свесрдну помоћ и подршку ССОТ, ЈКП Темерин и Општине Темерин.

На турниру је учествовало 14 екипа које су вољом жреба биле подељене у 4 групе.

Турнир је отпочео представљањем екипа и интонирањем химне Републике Србије након чега је генерална секретарка ССОТ проф. Мирјана Радић поздравила све присутне и званично отворила турнир.

Екипе су своје мечеве играле по групном систему такмичења, паралелно на два коша, док су за потребе турнира ангажоване и професионалне судије КСС.

Пре почетка првих мечева минутом ћутања одата је почаст нашем Брату Вукашину Матијашевићу Вулету који се после дуге и тешке болести упокојио 26.09.2017. године.

Вуле је био љубитељ баскета, ватрени навијач Црвене Звезде и члан Делија Темерина. Овај турнир одржан је у његову част и сећање, са надом да ће постати традиционалан и вечан као и наше сећање на Брата Вулета.

Турнир је био хуманитарног карактера и сав приход од турнира  намењен је за потребе лечења нашег Брата Огњена Узурова (24) који је 2016 године доживео тешку саобраћајну несрећу, у којој је задобио повреде кичменог стуба. Првобитно је дијагностикована параплегија, коју је додатно отежала појава декубитиса. Лечење се огледа у примени матичних ћелија и укупни трошкови лечења износе 10.000 евра.

Од котизација такмичара као и добровољних прилога које су учесници турнира али и многобројна публика остављали, прикупљено је укупно 81.580,00 РСД и 370,00 еура што у збиру даје цифру од 125,000,00 РСД.

Поред тога неколико приватних фирми уплатиће новац до краја септембра на рачун удружења Темеринске Делије након чега ће сав новац бити пребачен на рачун Огњена Узурова код Ерсте банке бр. 340-3234127079

 

За време трајања турнира кроз темеринску халу продефиловало је преко 200 људи који су у складу са својим могућностима помогли ову манифестацију. Такође велики број волонтера и чланова удружења Темеринске Делије бринуо се о организацији самог турнира. Познати темерински DJ Марко Вулетић ГУМЕНИ током читавог турнира бринуо се о добром расположењу како такмичара тако и самих учесника.

За све посетиоце и учеснике чланови удружења Темеринске Делије припремали су котлић у парку испред хале.

Након завршетка групне фазе по две најбоље екипе из сваке групе формирале су костур ¼ финала и приступило се елиминационом делу такмичења.

Цео турнир увеличао је долазак нашег прослављеног репрезентативца, НБА аса, великог кошаркаша, Звездаша и Брата у Христу Дарка Миличића, који је по ко зна који пут показао колико је велики човек, верник и хуманиста. Брату Дарку уз велике овације свих присутних уручене су захвалнице од стране удруженја Темеринске Делије као и ССОТ за допринос развоја спорта.

После занимљивих и неизвесних ¼ и ½ мечева након кратке паузе почео је меч за 3 место између екима Другари са Телепа – Темерин и Магличанера – Бачки Маглић. Након истека 10 минута резултат је био нерешен 12:12 да би након извођења слободних бацања екипа Другари са Телепа била боља и тако заузела 3 место на турниру.

У финалу састале су се две најбоље екипе Љубетови Пулени – Темерин и Стара Школа – Темерин.

Виђена је велика борба достојна финала са доста лепих и атрактивних потеза тако да је публика али и остали учесници била задовољниа приказаном игром.

На крају одлучила је свежина и младост а победник првог  Меморијалног Турнира ,, Вукашин Матијашевић Вуле постала је екипа Љубетових Пулена у саставу Стефан Дробац, Исак Мијатовић, Миле Којић и Љубиша Ђукић ( капитен )  која је са 15:7 заслужено освојила пехар намењен победнику.

Млади Исак Мијатовић незванично је проглашен за ,,MVP-а,, од стране публике и свих учесника.

Након завршетка финала приступило се свечаној церемонији доделе признања, медаља и пехара. Најпре су уручене захвалнице људима који су организационо помогли овај турнир и својим учешћем учинили га бољим и квалитетним да би на крају отац Вукашина Матијашевића уручио дипломе, медаље и пехаре екипама за прва три освојена места.

У име удружења Темеринске Делије званични спикер Стеван Бокан захвалио се свим учесницима, публици, организаторима, волонтерима, а посебно људима из ССОТ који су дали немерљив допринос самој организацији турнира јер су поред обезбеђивања хале донирали медаље, пехаре, захвалнице и воде за учеснике.

Организатор је најавио нови турнир и наредне године у исто време са жељом да буде још бољи и посећени.

Турнир је затворен наступом наше младе и талентоване суграђанке Милице Јокић која је на фрули, традиционалном инструменту, одсвирала неколико песама и придобила велике симпатије свих присутних.

Посебне похвале иду на рачун наших пријатеља навијача Партизана који су се у великом броју одазвали нашем позиву и помогли ову манифестацију показујући тако да је хуманост и људскост изнад свега на првом месту.

Читав турнир  протекао је у фер и коректној атмосфери без и једног инцидента, и за собом је оставио много лепих емоција и успомена пре свега сећање на нашег брата Вулета који ће бити заувек са нама.

Ово је само прва у низу планираних акција нашег удружења. Оваквим и сличним акцијама у окружење је послата једна прелепа слика нашег града, где смо свима кроз наш пример показали како љубав према спорту и једном клубу може бити на радост и спасење свих нас.

 

Leave a Response