НА КРАЈУ СЕЗОНЕ СВЕ ИСТО – ИГРА ДОБРА РЕЗУЛТАТ НЕ

У недељу, 18.10.2020. у последњем колу Јужно-Бачке лиге наши шахисти су били домаћини
екипи СК Југовић 2 из Каћа. На крају резултат, нерешено 3:3. Из кола у коло се ове сезоне дешавало, да смо као екипа добро играли, али то нису пратили резултати. Појединачно играчи су и поред надмоћних позиција имали проблеме да реализују партије у своју корист. На крају сезoне 2020., разочаравајући пласман на шесто место на табели, јер је план био да са најјачим саставом се експресно врате у виши ранг, у којем су узастопно од 2015. год до 2019. год били једна од бољих и важнијих екипа, у лиги у којој игра око 20 играча са међународним титулама. Меч је судио национални судија Петар Николић из Сирига.
Појединачни резултати:
Победе су остварили Ковачић, Звицер и Тодић, док су поразе претрпели Петковски, Гагић и Черничек. Иначе је наш играч Ковачић Властимир са 7 победа из седам мечева први играч првенства у лиги.
На крају, остаје да у паузи између два првенства се реше несугласице и да се коначно покрену питања главних проблема, а то су: решавање клупских просторија, покретање омладинске школе шаха и на крају неиграње великог броја домаћих играча, тј. играња за друге екипе. Проблема је пуно, а времена има да се реше.
У Темерину, 19.10.2020.

 

Leave a Response