Најбољи у спорту у 2018. години

У четвртак,27.12.2018.године у 12 часова, у сали скупштине општине Темерин, приређена је свечаност доделе признања најбољима у области спорта.

Спортски савез општине Темерин, на предлог клубова уз сарадњу спортске комисије, прогласио је најбоље спортискиње,спортисте, клубове и спортске раднике у нашој општини за 2018.годину.

Овој свечаности присуствовали су председник општине Темерин, господин Ђуро Жига, председник скупштине општине Темерин, господин Пастор Роберт, чланови већа, представници клубова и школа и родитељи.

 

Дошао је ред да прогласимо најуспешније из области клупских спортова, а на предлог клубова из опшштине Темерин.

У категорији Најбоља спортискиња, титулу је понела Санела Вајагић из карате клуба “Тао-с” из Темерина. Освајачица 3 медаље на Светском првенству била је неприкосновена у овој категорији.

За најбољег спортисту изабран је Никола Бобић, члан планинарског друштва “Сириг”, који је ове године освојио врх Лењин, 7134 м и постао категорисани спортиста међународног ранга.

У категорији млада спортискиња, најуспешнија је била Ана Петровић, капитен  ЖРК Темерин, која је својом игром и заслугама довела младу екипу ЖРК Темерин до титуле државних првакиња у категорији пионирки до 14 година.

Најбољи млади спортиста је Марко Гермек, члан Кик бокс клуба “Спарта” из Темерина, на основу многобројних титула у лоукику, дисциплини К-1 и фул контакту на Првенствима Србије.

Најбољи спортски радник за ову годину је Бела Варга из стреличарског клуба “Кастле Арчери” .

У категорији најбољег тренера, титулу је понео Игор Павлик из аикидо клуба “Хеиандо” из Темерина.

Најбољи клуб општине Темерин је фудбалски клуб “Младост” из Бачког Јарка на основу сјајних резултата у 3.Српској лиги и учествовању у 1/16 Купа Србије.

Награду за животно дело понела је Славка Којић, дугогодишњи спортски радник у ЖРК “Темерин”. Некада играчица овог клуба, а данас заменик председника истог, са истим жаром помаже у раду клуба.

Наградили смо признањима наше најмлађе спортисте, ученике основних школа, који су постигли сјајне резултате на Републичким школским спортским такмичењима.

Из основне школе “Петар Кочић” у пливању Марко Јованчић је освојио 1. место на Републичком школском првенству. Дуња Јокић, Ана Јокић, Слађана Адам и Георгина Јовичић такође су се окитиле медаљама на школском државном првенству,али у џудоу. Сјајна екипа рукометашица, ученица ове школе на државном школском првенству освојила је 3.место, а чланице екипе су Милица Ловрић, Николина Узелац, Тара Пајић, Николина Зечевић, Невена Радић, Теодора Кнежевић, Тара Ђилас, Ана Петровић, Данијела Ћетковић, Ања Томић и Милица Богуновић. Ове сјајне успехе деца су постигла уз помоћ својих професора физичког васпитања Мире Живковић, Душка Тороман и Мирјане Радић.

Ученица основне школе “Кокаи Имре”, из Темерина, Наталиа Биачи на школском државном првенству у џудоу освојила је сјајно 1. место у својој категорији.

Ученице основне школе “Данило Зеленовић” из Сирига, Ања Ерцег, Татјана Радовић и Данијела Радовић такође су освојиле медаље на државном школском првенству у џудоу.

Ово је велики успех младих ученица и ученика на пољу школских такмичења, која су већ постала традиција наших школа у општини.

На крају свечаности, честитали смо лауреатима,али и свим спортским радницима и спортистима на сјајној години, пожелели срећне празнике и још боље резулатате у наредној години, те наставили дружење уз пригодан коктел.

Leave a Response