Потписани уговори о суфинансирању са 34 спортска клуба

У свечаној сали Општине Темерин 17. фебруара потписани су уговори о суфинансирању са 34 спортска клуба која се налазе на територији општине Темерин. Општина је ове године издвојила 17,6 милиона динара за суфинансирање спортских клубова, што је за 1,3 милиона динара више у односу на претходну годину. Од тога, 15,1 милион динара расподељено је спортским клубовима, а 2,5 милиона Спортском савезу општине Темерин.

Представници спортских клубова уговоре су потписали са председником Општине Темерин Младеном Зецом, који је овом приликом истакао да ће Општина сваке године подржати здрав живот и развој омладине, као и спортски дух.

  • Ја се надам да ће им ово допринети да остваре што боље резултате. Трудићемо се сваке године да увећамо средства за спорт, што наравно они морају да оправдају спортским резултатима. Ја им желим да што више омладине окупе око себе, да буду у спортским халама, а Општина Темерин ће као и сваке године подржати здрав живот и развој наше омладине, као и спортски дух – рекао је приликом потписивања уговора председник Општине Младен Зец.

Спорт има кључну улогу у сваком друштву, доприноси личном и друштвеном развоју кроз креативне активности и рекреацију. Такође, доприноси социјалној кохезији, ширењу етичких и општих принципа. Према речима председника Скупштине општине Темерин Роберта Пастора, подршка коју Општина пружа спортским клубовима је релативно добра.

  • Могу да вам кажем из угла председника Скупштине да су релативно лепа средства распоређена на клубове из општине Темерин. По мом мишљењу стонотениски клуб је могао да добије мало више средстава, јер се такмичи и једини је наш спортски клуб који је у супер лиги – прецизира Пастор. -Треба нам што више спортских клубова, што више да нам се деца баве спортом. Кад се баве спортом онда мање имају времена за неке друге ствари, које нису добре.

Кроз спорт се деца могу јако лепо учити како сарађивати са другима, ради постизања заједничког циља. „Слога“ из Темерина има за циљ да унапреди сарадњу са неким школама, а ако буду у могућности и да оснују школу фудбала.

  • Спорт је изузетно значајан за Темерин, нарочито што „Слога“ хоће да унапреди сарадњу са неким школама фудбала или да оснује своју школу фудбала, како би имали много већи избор селекција младих категорија. Без ових средстава које нам додељује Општина, клуб не би могао да функционише – додаје председник ФК „Слога“ Јован Балабан.

Колико су средства која Општина пружа значајна за рад и уопште функционисање једног спортског клуба, председник Кик-бокс клуба „Спарта“ Жељко Шобић објашњава, те изражава захвалност локалној самоуправи на подршци.

  • Средства којима Општина суфинансира пројекте у области спорта су изузетно значајна за сваки клуб. Свима нам много значи, не бисмо могли да нормално функционишемо у такмичарским сезонама које нам следе без тих средстава. Већини клубова је то, ако не једини, онда један од малобројних извора финансирања, тако да са те стране је помоћ локалне самоуправе јако значајна – наводи Шобић.

Спорт има кључну улогу у сваком друштву, доприноси личном и друштвеном развоју кроз креативне активности и рекреацију. Такође, доприноси социјалној кохезији, ширењу етичких и општих принципа. Како истиче председник Спортског савеза општине Темерин Недељко Ђукић, тешко је пронаћи спонзоре који су вољни финансијски подржати спортске клубове, стога подршка коју добијају од локалне самоуправе им је од пресудног значаја.

  • Морам истаћи да је изузетно значајна подршка коју добијамо од локалне самоуправе, баш из тог разлога што у овим тешким временима, јако тешко се долази и до спонзора и до неких људи који су вољни да финансирају овај спорт. Доста клубова зависи од средстава која добијамо за редовну делатност – закључује за „Наше новине“ Ђукић.

Leave a Response