Женски рукомет на висини задатка

Дана 17. априла 2018. године, са почетком од 20:00 часова, у Спортској хали у Темерину, одиграна је рукометна утакмица шеснаестог кола Прве лиге Север између ЖРК ТЕМЕРИН и РАВАНГРАД из Сомбора (бивши Бане Секулић).

Уз велико залагање домаћих играчица, ЖРК Темерин је успео да оствари још једну победу са резултатом од 28:25 (16:14) и да осигура свој останак у овој елитној лиги.

Најбоља играчица утакмице била је Павлов Мирослава са постигнутих 9 голова, док је само један гол мање постигла Вулић Анамарија. Својом игром, на овој прилично тешкој и напетој утакмици, истакле су се и Пајић Тара и Ловрић Милица.

По први пут у саставу екипе из Темерина било је и шест играчица из јуниорског тима, које се такмиче у Јуниорској лиги Србије. Ова утакмица младим јуниоркама била је одлична припрема за предстојеће Државно првенство Србије за Ж12 категорију,  које ће се одржати 26. и 27. маја у Темерину, а на ком очекујемо одличан пласман наших јуниорки.

Управо с тога бисмо искористили ову прилику и да позовемо све љубитеље рукомета да дођу и подрже наше девојке на овом важном такмичењу.

 

У суботу, 28. априла 2018. године, са почетком од 17:00 часова, у спортској хали „Слана бара“ у Новом Саду, одиграна је рукометна утакмица осамнаестог кола Прве лиге Север између ЖРК ТЕМЕРИН и РК ПЕТРОВАРАДИН из Петроварадина.

Пред око 100 гледалаца, од којих је велики број дошао из Темерина да подржи наше девојке, ЖРК Темерин је фантастичном игром остварио победу од чак 16 голова разлике и тако успео да готово сигурно обезбеди опстанак у Првој рукометној лиги Србије – група Север.

На крају првог полувремена резултат је био 6:12 за Темеринчанке, да би се на крају утакмице та разлика још повећала, те је крајњи резултат био 14:30.

Заслуге за овако велику гол разлику свакако припадају голманки наше екипе Јовани Бербаков, која је својим успешним одбранама заслужна за велики број контранапада наших играчица, који су на крају реализовани головима. Уз то успела  је да одбрани и неколико зицера противничког тима, те тако да поремети игру Петроварадина.

У другом полувремену, како је гол разлика расла, тренер Јова Павлов је у игру увео и наше пионирке, које су се и на прошлој утакмици одлично показале. Тако су малене Радић Невена, Ђилас Тара, Петровић Ана и Васиљевић Тамара у потпуности оправдале поверење које им је указао тренер, те су успеле да одрже ниво игре својих старијих саиграчица, па чак и да повећају гол разлику. Допринос овако доброј игри наших ихрачица свакако припада и нашој другој голманки, Ћетковић Данијели, као и Васиљевић Тамари и Кнежевић Теодари, које су својом сјајном подршком, уз стручни штаб и велики број родитеља и пријатеља, који су све време гласно бодрили наше девојке, биле одличан ветар у леђа играчицама Темерина.

Као по неком устаљеном обичају, најбоља играчица утакмице била је Павлов Мирослава, са постигнутих 11 голова, а одмах иза ње су Ћирић Јована са 5, Вулић Ана Марија и Петровић Зорана са по 4 гола, а по два гола су постигле: Ловрић Милица, Петровић Бојана и Петровић Ана.

Ова утакмица је младим играчицама Темерина сјајан увод и велики мотив за финале Првенства Војводине за узраст 2005. годишта које нас очекује у суботу, 05.маја 2018. године, а које ће се одржати у спортској хали у Темерину.

С тога, ову прилику користимо и како бисмо позвали све наше суграђане и љубитеље рукомета да дођу и подрже наше сјајне девојчице!

 

 

Leave a Response