ЖРК ТЕМЕРИН ДРЖАВНИ ПРВАК ЗА ДЕВОЈЧИЦЕ ДО 12 ГОДИНА

Протеклог викенда, 26. и 27. маја, у Темерину је одиграно првенство Србије, Ж12, за девојчице рођене до 2005. године.

Женски рукометни клуб „Темерин“ из Темерина је више него сјајним играма и победама на свим утакмицама постао државни шампион!

На овом такмичењу надметало се дванаест екипа из целе Србије. Првог такмичарског дана наше девојчице више него убедљиво савладале су екипу Умчара, резултатом од 15:8 (7:4), односно Раднички 1964 из Крагујевца, резултатом од 3:14 (2:7). На полуфиналној утакмици надметали смо се са прилично изједначеном екипом Београда и успели да победимо једним голом разлике и то резултатом од 9:8 (3:4). Врхунац драме на терену, али и међу бројним навијачима на трибинама, одиграо се на финалној утакмици коју су наше девојчице играле против екипе Таурунума из Земуна. Ова утакмица завршена је након врло напетих продужетака, које је извојевала наша Петровић Ана, невероватним голом из слободног ударца, са 9 метера. Након регуларног тока утакмице наше девојчице су успеле да однесу победу и постану државне првакиње и то резултатом од 15:16 (6:5).

Најбољом играчицом турнира, проглашена је наша Кнежевић Теодора, а и председник Мирослав Кљајић награђен је од стране Рукометног савеза Србије, за одличну организацију турнира. Трећепласирана екипа овог првенства била је екипа Срема из Сремске Митровице.

Организацијом овог такмичења највишег ранга и сјајним гостопримством, наш Темерин је још једном показао да уме да буде одличан домаћин великих спортских надметања, а и да, кад је рукомет у питању, имамо сјајну будућност!

 

Leave a Response