КИК БОКС КЛУБ „СПАРТА“ ТЕМЕРИН

КБК “Спарта” Темерин је основан на пролеће 2012.године, тачније у Марту исте године. Група ентузијаста и љубитеља фер и спортске борбе, одлучила је да почне тренирати овај спорт у изнајмљеном простору на пијачном тргу у Темерину. Великим трудом и залагањем, што бораца што тренера, па и свих осталих који долазе у клуб и прате наш рад, дошли смо до одличних резултата за ових неколико година.
С обзиром да смо са радом почели релативно скоро, завидан успех представљају најсјајнија одличја са државних, и првенстава Војводине. Тако бих издвојио успех наших сениора Стефана Маркановића (бронза-К1 А класа и сребро лоу кик А класа на Првенству Србије) Петра Поповића (бронза-К1 Б класа), и сениорке Маријане Дасовић која је постала Првак Србије у А класи у дисциплини лоу кик. Не треба заборавити ни остале не мање вазне успехе и освојена одличја, па тако имамо јуниора Марка Гермека који је један од наших најперспективнијих бораца , Бошка Глигорића који је првак Војводине у дисциплини К1, трећи у Србији у супертешкој категорији као и освајач другог места на еуро купу у Карловцу (ХР), имамо и армију “малих” шампиона који су “страх и трепет” за клинце њиховог узраста на првенствима Војводине, ту су Милош, Марко и Алекса Гермек, па Стефан Ђуричић, ту су и Немања Маркановић, Петар Матић, Дејан Бурсаћ, и још доста њих који хоће да крену истим путем. Сви ови мали и велики дечаци су власници неког од најсјајнијих одличја са првенстава Војводине и Србије на којима су учествовали.
Тренинзи се одржавају шест пута недељно, и то у спортској хали понедељком, средом и петком од 21х, а уторком, четвртком и суботом у нашој теретани на Пијачном тргу од 20х. Тренер нашег клуба је моја маленкост, Жељко Шобић-дипл.проф. спорта и физичког васпитања (тренерска лиценца W.А.К.О.), међутим морам да истакнем да имам велику помоћ и подршку од стране мојих најискуснијих бораца.
Што се тиче чланства, имамо око 10-ак бораца, 15 рекреативаца, као и пет припадница лепшег пола, од којих се једна активно бори и ПРВА ЈЕ ЖЕНА У ТЕМЕРИНУ КОЈА ЈЕ УШЛА У РИНГ.