Турнир у малом фудбалу “Темерин 2023/24“

ФК “Младост“ из Бачког Јарка је уз покровитељство Oпштине Темерин, Спортског савеза општине Темерин и подршку великог броја спонзора, после неколико година паузе, организовао Зимски турнир у малом фудбалу „Темерин 2023/24“ . Ове године планиране су богате награде за најуспјешније екипе и појединце, али је акценат био на спортском дружењу, витешком надметању , чувању спортске традиције , као и промоцију општине Темерин. Укупан наградни фонд турнира пројектован је на износ од 400.000,00 динара при чему је награда за победника у сениорској конкуренцији 250.000,00 динара, за другопласираног 70.000, 00 динара, и за трећепласираног 30.000,00 динара. Такође, награда за победника у конкуренцији ветерана износила је 50.000,00 динара.

Фудбалске вештине на паркету Спортске дворане у Темерину показивали су играчи из околних места (Нови Сад, Каћ, Госпођинци, Жабаљ, Ђурђево, Чуруг, Бачко Градиште, Бечеј, Србобран, Турија, Змајево, Врбас, Сириг, Степанићево, Темерина и Бачког Јарка), а као гости на овој ревији малог фудбала присуствовали су познати играчи и тренери. У паузи сениорских утакмица на овогодишњем турниру , своје утакмице су одиграле и млађе селекције ФК „Младост“ из Бачког Јарка.

Деветнаест дана љубитељи малог фудбала уживали су у утакмицама на Зимском турниру у малом фудбалу „Темерин 2023/24“, који је трајао од 23. децембра 2023. године до 10. јануара 2024. године.

Цео ток турнира је протекао без иједног инцидента у фер и спортском надметању уз изузетно суђење еминентних футсал судија који су дошли из Врбаса, Новог Сада и Каћа. Утакмицама на турниру су сваким даном присуствовало у просеку око 250 гледалаца, а завршни део турнира пратило је више од 500 гледалаца. Три првопласинаре екипе у сениорској и категорији ветерана су награђене пехарима и медаљама за прва три места, док су пехарима награђени најбољи стрелац, играч и голман у обе категорије.

Победник турнира у од 32 екипе у сениорској конкуренцији у малом фудбалу „Темерин 2023/24“ је екипа РТВ из Новог Сада, која је у финалу победила Ранч Везилић из Жабља, док је треће место припало екипи Мастершпед Ал Хилал из Бачког Јарка који је у борби за треће место био бољи од србобранске екипе Фарбара Смарт колор и молер Јокић.

Најбољи стрелац у сениорској конкуренцији био је Драган Борић из екипе Мастершпед Ал Хилал из Бачког Јарка, најбољи голман био је Славко Родић такође из екипе Мастершпед Ал Хилал, док је најбољи играч турнира у конкуренцији сениора био Милан Ковачевић из екипе РТВ.

У конкуренцији пет екипа ветерана, победник турнира била је екипа Мастершпед из Бачког Јарка, која је у финалу победила ИП Промет, док је треће место припало екипи Јединство из Госпођинаца које је у борби за треће место био бољи од екипе Нектар СС.

Најбољи стрелац код ветерана био је Александар Којић из екипе Мастершпед, најбољи голман био је Дејан Божичић из екипе ИП Промет, док је најбољи играч турнира у конкуренцији ветерана био Зоран Зукић из екипе Мастершпед.

Коначна табела сениора

местоекипа
1.РТВ
2.Ранч Везилић
3.Мастершпед Ал Хилал
4.Фарбара Смарт колор и молер Јокић
5.Буцин салаш
6.Мексико Сити
7.Тесла помоћ на путу
8.Фасада Ђурђево
9.Аутопанонија
10.Вулкан Каћ
11.Фурни ентеријер Врбас
12.НС Џим
13.Пријатељи МКМ
14.Јанг Бојс
15.Кафе Сан Марко
16.КМФ Мићко Тренд
17.Универзал Жабаљ
18.Папа ПАБ
19.Њу Вест Темерин
20.КМ
21.Машинско малтерисање браћа Милановић
22.Буда Тим
23.Стронг ван Темерин
24.JT Kапитал
25.ТИС Јанус
26.Kaзабланка
27.Кобрати
28.Феникс Мобили
29.Далтони
30.Ударац у празно
31.Ђенерал Пивница
32.Г Систем Чуруг

Коначна табела ветерана

местоекипа
1.Мастершпед
2.ИП Промет
3.ЈединствоГоспођинци
4.Нектар СС
5.ГрадинаСистем

У завршници Зимског турнира у малом фудбалу „Темерин 2023/24“ који се одржао у среду 10. јануара 2024. године, организована је аукција на којој је било понуђено десетак аутентичних дресова, међу којима Мирка Иванића, Дарка Пушкарића, Ђура Зеца, Дејана Зукића, Владимира Стојковића, Милана Лукача, Драгана Галета Томића, Срђана Мијајловића , Александра Ерака и других.

Сав приход са аукције намењен је за лечење Петра Деснице, рођеног 27. октобра 2022. године, који је приликом порођаја задобио бројне повреде и при порођају је услед свих других компликација дошло до повреде нервног сплета леве руке при чему рука остаје потпуно парализована.

Незаборавна спортска дружења, велика посета, хуманитарна акција као и бројни куриозитети који су везани за овогодишњи Зимски турнир у малом фудбалу „Темерин 2023/24“ (, екипа „Фасада Ђурђево“ састављена од респектабилних играча врбашког Летећег Холанђанина је била осмопласирана екипа, екипа „Фурни ентеријер Врбас“ је на Зимском турниру у малом фудбалу „Темерин 2023/24“ освојила једанаесто место док је на 59. Дневниковом турниру у малом фудбалу играла у финалу и освојила друго место, а финалиста 58. Дневниковог турнира у малом фудбалу екипа „Машинско малтерисање браћа Милановић“ из Степановићева у генералном пласману освојила 21. место,) , биће главни мотив пријатељима турнира да и следеће године уложе напоре како се овај традиционални турнир не би прекидао.

У Бачком Јарку, Председник ФК „Младост“

Драган Антонић

Leave a Response