Castle Archery и covid сезона

Општа ситуација са пандемијом covid-19 је имала велики утацај на ток такмичарске сезоне у стреличаском спорту.

Зимска сезоне која почиње у новембру и траје до почетка марта је протекла несметано.
Такмичања су се одвијала редовним током.Последње такмичење у зимском периоду је државно првенство.Домаћин сениорског ДП-а у дворани је био наш клуб „Castle Archery“ као и неколико година уназад.Темерински клуб се показао као један од најбољих организатора великих такмичења.У спортској хали може да стане 100 такмичара.И овог пута је посећеност била максимална.Драго нам је да су се пријавили и такмичари са посебним потребама да се равноправно такмиче са осталим стреличарима.

Наши пионири наредне недеље у Суботици су се окитили медаљама на ДП за млађе категорије.

Шаги Евелин златна медаља
Милер Матија златна медаља
Милер Марија златна медаља
Шуваковић Лука бронзана медаља

 

Castle Archery је требао да буде и ове године организатор средњеевропског купа у метном стреличаству, али такмичење је отказано због пандемије која је тада била на неком врхунцу у Србији.Такмичење је требало да се одржи почетком маја.

Овако је било претходне године у Сиригу на игралишту ОФК Сириг:

Како су се услови за тренинге поправљали и резултати су били све бољи и бољи.

Круна ове сезоне је поновни успех најмлађих на ДП на отвореном које се одржало у Београду и резултат Варга Беле у сениорској конкуренцији сложени лук чиме је постигнута норма и звање категорисани спортиста нациналног ранга.

Шувакивић Лука олимпијски лук златна медаља
Марија Милер олимпијски лук сребрна медаља
Милер Матија олимпијски лук златна медаља
Шаги Евелин олимпијски лук сребрна медаља

Шуваковић Лука и Марија Милер су ове године присуствовали кампу за перспективне спортисте у Караташу након којег су изабрани за олимписки програм припрема.

Надајмо се да ће следећа сезона протећи безбрижније и да ће сви наши садашњи и будући стреличари моћи у потпуности да се посвете нашем прелепом спорту!

Варга Бела

Председник клуба „Castle Archery“

 

Leave a Response