Турнир у ауторским соло кореографијама

Плесни клуб Маестро је за своје чланице организовао први Турнир у ауторским соло кореографијама. Циљ турнира био је да се деца покрену на распусту, развијају своју креативност као и уметничко изражавање кроз плес.

Задатак није био нимало лак: свака такмичарка морала је потпуно сама да осмисли двоминутну кореографију као и музику и костим за исту. Затим је кореографију требало увежбати и извести пред жиријем и публиком.

Турнир је одржан 25. августа у ОШ Петар Кочић у Старом Ђурђеву. Чланице жирија су биле Милана Митровић Травар, тренер и кореограф у плесном клубу Pointe dance studio из Новог Сада и Владислава Грубор, тренер и кореограф у плесном клубу Маестро.
Пријавило се 13 такмичарки које су заблистале на сцени.

Као најбоља у категорији Мини, истакла се Ена Журжуловић са кореографијом Љубав ствара нове снове а у категорији Јуниор победу је однела Јелена Јанковић са кореографијом Права ја.

У категорији Мини, друго место је однела Тара Белеслин са тачком под називом Мој град, моје време, коју посебно похваљујемо за предивну сценографију коју је користила у кореографији. Треће место су поделиле Сара Ђурић са тачком Барби журка, и Уна Крчмар са тачком Desire.
У Јуниорској категорији другопласирана је Наташа Грујичић чија кореографија носи назив Jst a little afraid.

Треће место припало је Марини Калаба са тачком Your story matters, а четврто Мини Карановић са тачком Последњи плес.

Похваљујемо креативност и труд осталих такмичарки: Тамара Бјељац, Анђела Пралица, Лана Миљановић, Ана Ковачевић и Лена Вученовић су такође имале сјајне кореографије вредне најгласнијих аплауза.
Све такмичарке су награђене дипломом, а за најбоље су обезбеђене и награде од којих истичемо учешће на плесном кампу Прилика за плес, који ће се одржати у Новом Саду.

 

Leave a Response