Окружно школско такмичење у одбојци

22.,23. и 25. jануара одржана су окружна такмичења у одбојци за основце и средњошколце:
Екипа дечака О.Ш.“Петар Кочић“ коју је предводила наставница Божана Косић, завршила је турнир на четвртом месту, а он је одржан у О.Ш.“Јожеф Атила“ у Новом Саду. Мало спортске среће захваљујући жребу, довело је наше момке до овог пласмана, како наставница тврди задовољна је игром коју су пружили као и ангажовањем обзиром да ни један од њих активно не тренира овај спорт.

Девојчице О.Ш.“Славко Родић“ путовале су у Бачки Петровац заједно са својим наставником  и реализатором одбојке за „Школски спорт“ проф. Наташом Продановић, где поред 11 екипа нису успеле да се пласирају на међуокружно такмичење, али су иза себе оставиле два квалитетно одиграна меча; Први са домаћином О.Ш. „Јан Чајак“ у ком су извојевале убедљиву победу са 2:0 у сетовима, док су у другој утакмици изгубиле од фаворита овог турнира О.Ш.“ Свети Сава“ из Бачке Паланке, које су и освојиле овај турнир. Обзиром да се играло по КУП систему на два добијена сета, наше девојчице су се вратиле школским обавезама са трећим местом у укупном пласману.
Њихов наставник, Мирослав Анђелов, рекао је да је задовољан укупним учинком и да је њихов пласман на овом турниру сасвим реалан и очекиван.

Девојчице из Средње школе “Лукијан Мушицки“  заједно са својим наставником и координатором за „Школски спорт“ Драгољубом Росићем путовале су у Гложане, где се по КУП систему одмах по изгубљеној утакмици враћало кући, те наше девојке нису имале шансе да наставе борбу за пролазак након прве изгубљене утакмице од Гимназије „Светозар Марковић“ из Новог Сада.

Спортски савез општине Темерин честита нашим представницима и њиховим наставницима физичког васпитања на сарадњи и ангажованости, са идејом и подршком за даљи напредак и остваривање нових резултата у будућности.

 

   

Leave a Response