Школски спорт кошарка-турнир

У Недељу 09.06.2019. у Темерину у спортској хали, одржано је по први пут ревијално такмичење деце учесника пројекта „Школски спорт“ у изборном спорту КОШАРЦИ.

Учешће су узеле три школе са територије општине Темерин, а то су: ОШ“Кокаи Имре“ Темерин, ОШ“Славко Родић“ Бачки Јарак, и ОШ“Данило Зеленовић“ из Сирига.

Такмичење је одржано по моделу турнира „свако са сваким“ тако да су одигране три утакмице.Утакмице су биле прилагођене узрасту деце тако да је четвртина трајала 5 минута.

У првој утакмици између ОШ“Славко Родић“ и ОШ“Кокаи Имре“ јарачани односе победу 8:4. Други сусрет између ОШ“Данило Зеленовић“ и ОШ“Кокаи Имре“ је донео више неизвесности, па смо видели и продужетке после којих је и даље било нерешено, али су славили сирижани бољим извођењем слободних бацања 17:17 сб(2:1).

У утакмици одлуке, јарачани су били бољи од сирижана резултатом 17:10, па су се тако окитили титулом Шампиона школског спорта за 2019. годину.

Надамо се да ће и деца из највеће школе у општини узети активније учешће у пројекту, те да ћемо следеће године имати и четвру екипу на турниру.

Leave a Response