Стреличарско такмичење у Темерину

У недељу 31.01.2021 са почетком у 9.00 стреличарски клуб Castle Archery из Темерина организује савезну рунду такмичења у метном стреличарству у дворани у темеринској спортској хали.
Овај турнир ће се одржати без гледалаца тј. биће затвореног типа због опште епидемиолошке ситуације у земљи.Темерински клуб већ годинама организује стреличарска такмичења, државна првенства у дворани и на отвореном са великим успехом и на највишем нивоу.

2019 године СК Castle Archery је био организатор међународног такмичења Централ Еуропеан Kуп који се одржао у нашој општини на игралишту ОФК Сириг.
Ово је мала репортажа о такмичењу:

Стреличарство је педиван индивидуани олимпијски спорт који омогућује сваком појединцу напредовање на психичком и на физичком плану.На сваком савезном турниру су заступљене све старосне категорије и стилови од млађих пионира до ветерана где нема горње границе у годинама.

Оно што овај спорт још издваја од осталих јесте да се такмичари са посебним потребама равноправно могу такмичити са редовним такмичарима.

 

2014 је наш члан Варга Акош освојио сребрну медаљу на Европском првенству у јуниорској конкуренцији (сложени лук) што је до данас најбољи резултат српских стреличара на међународним такмичењима.

Поред Акоша, Корокнаи Карољ у дисциплини голи лук има такође високе резултате на међународним такмичењима.Он је најбољи репрезентативац Србије у том стилу.
9.место светско првенство(Дублин,Ирска)
4.место европско првенство(Словенија)
9.место светске игре(Пољска)

Тренутно, у 2020-21 сезони клуб има најбоље пионире на савезном нивоу који се спремају за велика међународна такмчења и на које се рачуна у следећем олимпијсом циклусу.

С поштовањем
Варга Бела
председник клуба

Leave a Response