СВЕЧАНО УРУЧЕНА УВЕРЕЊА НОВИМ СПОРТСКИМ СТРУЧЊАЦИМА ОСПОСОБЉЕНИМ У ЗАВОДУ

Да АП Војводина системски брине о спорту доказ су константна улагања у оспособљавање струке.
Један од најважније реализованих пројеката за нама јесте „Стручно оспособљавање нових полазника и стручно усавршавање спортских стручњака“ који је обухватио оспособљавање 200 полазика у 12 спортских грана и спортској рекреацији, а који је уз Покрајински секретаријат за спорт и омладину, реализован са Спортским савезом Војводине.
Новим спортским стручњацима и спортским радницима који су ове године завршили стручно оспособљавање у Заводу, данас су у Покрајинској влади уручена уверења за стечена следећа звања: спортско-оперативног тренер, спортског учитељ, спортско рекреативни водитељ, спортско рекреативни учитељ, организатор безбедности у спорту и оперативни спортски менаџер.
Уверења су им уручили покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, председница Спортског савеза Војводине Јасмина Јурас и директор Покрајинског завода за спорт и медицину спорта др Данијел Жупић.
Честитајући им на знању које су стекли, секретар Баста је истакао да систем спорта не може да функционише без спортских радника.
„Без добрих тренера нећемо имати ни врхунске спортисте и зато ми је драго што сте данас овде у оволиком броју. Сигуран сам да ћете у наредном периоду пренети знање које сте стекли на наше младе спортисте и да ћете заједно постизати врхунске резултате“, казао је Баста.
Директор Жупић изразио је захвалност ресорном секретаријату што у нашој Установи препознаје поузданог партнера по најважнијим питањима у систему спорта, те истакао да су за наредну годину договорени нови пројекти који ће допринети унапређењу система.
Директор Завода др Данијел Жупић честитао је спортским тренерима и стручњацима који су данас постали део велике породице од близу 12000 обучених тренера у нашој Установи.

Учешће у оспособљавању спортских радника на основу овог пројекта узела је и наша општина у организацији Спортског савеза општине Темерин, која је контактирала све клубове и послала 5 кандидата који су успешно завршили обуку за звања. То су Милица Грбић из одбојкашког клуба „Грбић“, Николина Дуброја из џудо клуба „ТСК Темерин“,  Зоран Шкавић из рукометног клуба „Младост – ТСК“ из Бачког Јарка, Љубица Дебељачки из планинарског клуба „Сириг“ и Љиљана Павлис из Одбокашког клуба „Сириг“.

Велику част да увелича свечаности добили смо од господина Душана Цвејића, директора омладине и спорта Општине Грачаница, коме је уручена Плакета пријатељства за изузетну сарадњу и допринос развоју спорта.

Leave a Response