ОДРЖАН СЕМИНАР „ПУТ ДО МЕДАЉА“

У суботу, 05. марта 2022. године у Центру за привредно технолошки развој „Цептор“ на Андревљу, а у организацији Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, Покрајинског завода за спорт и медицину спорта и Спортског савеза Војводине одржан је семинар „Пут до медаља“.
Учеснике семинара на почетку су поздравили домаћини, ресорни секретар за спорт и омладину Дане Баста, директор Завода др Данијел Жупић и председница ССВ Јасмина Јурас.
Први део семинара био је намењен спортским стручњацима оспособљеним у Покрајинском заводу за спорт и медицину спорта, који су имали прилику да чују велика искуства оних који су до светских медаља и стигли, селектора рвачке репрезентације Србије Милорада Докманац, бившег репрезентативца у рукомету Жикицу Милосављевића, бившег стонотениског репрезентативца и селектора Зорана Калинића и бившег кик бокс репрезентативца и такође селектора Миодрага Јотића.
Посебан квалитет и чар дало је изванредно вођење целог семинара од стране нашег прослављеног спортског новинара Лазе Бакмаза.
Други део семинара био је резервисан за чланове општинских и градских већа задуженим за спорт у јединицама локалних самоуправа у АП Војводини, а почео је представљањем Покрајинског завода за спорт и медицину спорта колегинице Лане Радишић и великог пројекта „Стање физичких способности и морфолошких карактеристика деце основношколског узраста у АПВ 2020. године“ који је представио колега др Бранислав Страјнић.
Затим је Спортски савез Војводине представио пројекат „Мапирање спортских објеката на територији АП Војводине“ који ће на једном месту на најбољи начин дати све информације о комплетној спортској инфраструктури АПВ.
На завршном делу семинара представљен је пројекат „Унапредимо спорт у Војводини“ који реализује Покрајински секретаријат за спорт и омладину са једицинаца локалних самоуправа у АПВ, а све у циљу подизања система спорта у Покрајини на виши ниво.

Општину Темерин на овом скупу, представљала је Генерална секретарка Спортког савеза, Мирјана Радић.

Leave a Response